Algemene Informatie

Bij BC Grave spelen alle leeftijden recreatief en competitief badminton in Sporthal “Op den Ham” (LACO) te Grave.

Speelseizoen
Het begin van het speelseizoen is op 1 september en eindigt op 31 augustus. In de maanden juli en augustus wordt er normaal niet gespeeld, tenzij er genoeg deelnemers zijn voor het ‘Zomerspelen‘.
De jeugd heeft een stop tijdens alle basisschool-vakanties.

Kennismaken
Bij BC Grave kunt u eerst kennismaken voordat u lid wordt. U bent welkom om 2 speelavonden gratis te komen spelen om te ervaren of badminton de sport voor u is. Hiervoor kunt u contact opnemen middels het contactformulier. Voor het proefspelen stelt de club rackets beschikbaar.
Gebruik dit inschrijfformulier om u aan te melden of vraag op de club aan Perry Kuppeveld een inschrijvingsformulier.

Losse avonden
Als u een losse speelavond wilt meedoen betaald u € 6,- per keer, contant te betalen of via een QR-code (bankapp / ideal betaling).

Rackets & Shuttles
Elk lid dient zelf een racket aan te schaffen. Voor advies over een bij u passend racket, kunt u terecht op de club. De shuttles worden door de club geleverd en blijven eigendom van de vereniging.
Bestuursregeling omtrent shuttles: Aan het begin van de avond wordt 1 shuttle per baan gegeven. Kapotte shuttles worden niet weg gegooid, maar deponeert u in de daarvoor bestemde koker. Op deze manier is het voor de club mogelijk om op tijd nieuwe shuttles te bestellen.

Recreatief spelen
Op de speelavond kunnen alle leden vrijblijvend badminton spelen. Op de banen vindt u uiteenlopende niveaus. We spelen allemaal met elkaar. Er is dus geen onderscheid tussen recreant of gevorderd recreant. Bij BC Grave wordt er gewerkt met het zogenaamde afhangsysteem. U speelt dan maximaal 20 minuten een wedstrijd en moet dan weer opnieuw uw spelersbordje ophangen voor een volgende wedstrijd.

Competitie spelen
Met omliggende dorpen wordt er een dorpencompetitie gehouden (speelsterkte X en Y).
BC Grave speelt geen bondcompetities.

Kleding
Voor recreatiespelers gelden geen speciale eisen t.a.v. de kleding met uitzondering van het schoeisel. De zaalschoenen dienen voorzien te zijn van licht gekleurde zolen.
Competitiespelers dragen tijdens de competitiewedstrijden een “clubshirt”.

Speeltijden
Er wordt gespeeld op de donderdagavond. De jeugd is welkom van 18.45 tot 20.00 uur.
De aspirant-senioren en senioren spelen tussen 20.00 en 22.30 uur.
Om 20.00 uur worden de spelersbordjes aangevuld  (doorleggen) vanaf baan 1, om 20.20 en 20.40 uur wordt er gegrabbeld: d.w.z. iemand van de leiding hangt oud en jong, rijp en groen door elkaar, maar wel zo dat er ‘gelijkwaardige’ dames-, heren- of mixdubbels tegenover elkaar staan.
Om 21.00 en 21.20 uur wordt er nog gespeeld op tijd, daarna is het vrij spelen.

Contributie

Jaarcontributie 2023-2024Bedrag in €
Jeugd (16 jaar - )88
Aspirant (16-17 jaar)119
Senioren (18 jaar +)145

Voor het inschrijven van een nieuw lid wordt € 6,00 gerekend.
De senioren betalen € 2,50 voor het gebruik van een naambordje.
De contributie is inclusief gebruik van shuttles.
Gebruik dit inschrijfformulier om u aan te melden of vraag op de club aan Perry Kuppeveld een inschrijvingsformulier.

Lidmaatschap Opzeggen
Het verenigingsseizoen loopt van september tot en met augustus. Het beëindigen van het lidmaatschap bij BC Grave dient te geschieden uiterlijk in de laatste maand van het contributiejaar, vóór aanvang van het nieuwe seizoen. Dit dient schriftelijk te gebeuren bij de [email penningmeester@bcgrave.com]. Bij verzuim wordt de contributie van het volgende seizoen in rekening gebracht.
N.B. Gedurende het verenigingsjaar is opzeggen niet mogelijk!