Jeugd

De jeugdleden van deze sportieve vereniging spelen op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur in sporthal Op den Ham.

Ons streven is om de jeugd op een plezierige manier op een badminton-niveau te krijgen dat tenminste voldoet aan de eisen van de Nationale Badminton Bond. Daarnaast is ons streven om de jeugd breed op te leiden. Eenvoudig gezegd: we bieden een uitgebreide variatie aan van badminton technieken waarmee de jeugd naarmate ze ouder worden “zelf” ontdekken welk speltactiek het meest op hun zelf van toepassing is. Blijkt een jeugdlid op een hoger niveau te kunnen spelen, dan maken wij dit bespreekbaar en kan er voor een wedstrijdvereniging gekozen te worden.

Door gebruik te maken van deeldiploma’s wordt de vooruitgang van het jeugdlid bevorderd. Om het niveau te bereiken wordt een traject van 6 deeldiploma’s doorlopen. Normaal gesproken zijn de jeugdleden in staat om 2 diploma’s per seizoen te halen.

Naast het trainen is natuurlijk ook tijd over om vrij te spelen met andere jeugdleden en vinden er regelmatig onderlinge wedstrijden plaats. Deze wedstrijden worden op de speelavond gespeeld en ze kennen een hoog gezelligheids-gehalte.Wat dacht je van een vrienden- en vriendinnentoernooi en het jaarlijkse ouder-kind toernooi?

BCG doet ook mee aan de jeugddorpencompetitie. Elk team bestaat uit 4 tot 6 jeugdleden en speelt thuis- en uitwedstrijden tegen de teams uit Mill, Cuijk, Oeffelt, Boxmeer en Overloon.
Jaarlijks is er ook tijd voor andere leuke activiteiten.