Grandioze afsluiting Dorpencompetitie 2014

Afgelopen zondag 23 maart werd in  sporthal “de Looierij’ in Mill alweer voor de 18e keer het Dorpentoernooi Badminton voor de senioren gespeeld. De uiteindelijk 89 deelnemers, afkomstig van 10 verschillende badminton verenigingen uit de regio, sloten hiermee hun competitie af. Het was een gelegenheid om elkaar nog eens tegen te komen, revanche te nemen en sportief uit te dagen.

De ingeschreven gemengd dubbel koppels waren ingedeeld in 5 poules en er werden uiteindelijk 168 badmintonwedstrijden gespeeld met een recreatief hoog niveau. Het was vanuit de wedstrijdkamer een lust voor het oog zoveel mensen intensief bezig te zien.

Helaas waren er in één poule twee blessures; één knie blessure bij een dame en een enkelblessure bij een heer. Door samenvoeging van de twee overblijvende, niet geblesseerden ontstond een nieuw koppel, die samen verder gingen! Uiteindelijk vielen deze ook nog in de prijzen!

Het was een zgn ‘continue’ toernooi zonder gezamenlijke pauze tussen de middag, d.w.z. dat de banen continue bezet waren van ’s morgens 10.00 uur – ’s middag 16.30 uur. Zodra een baan vrij kwam, werd de volgende wedstrijd erop gespeeld.

Het was een gezellig en goed georganiseerd toernooi, dat ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt werd door de RABO bank Land van Cuijk en Maasduinen. Al met al een leuk toernooi om op terug te kijken en om volgend jaar weer te organiseren.

Na afloop vond in de kantine van de sporthal natuurlijk de prijsuitreiking plaats.

In één poule moest er nog al wat gerekend worden om tot een uiteindelijke plaatsing te komen, omdat er 3 koppels op de 2e plaats geëindigd waren. Dat betekent in ieder geval, dat de deelnemers in die poule nogal aan elkaar gewaagd waren.

Einduitslag  Dorpentoernooi

Poule I

1e Renske v. Haaren en Bob Arts                 Cuijk

2e Lynn Beker en Pim Warringa                   Cuijk

3e Ilja Nillesen en Richard Garot                   Grave

Poule II

1e Inge vd Burgt en Terence Hoyer              Volkel

2e Marieke Nijhof en Henny vd Elzen           Uden

3e Petra Cranen en Paul Vloet                     Haps

Poule III

1e Ilse v. Collenburg en Marco Zitter            Volkel

2e Dorotha Klees en Bart van Oort              Grave

3e Wilma Oosterlaken en Hans de Vries      Cuijk

Poule IV

1e Diandra Arts en Frank Zwakhoven          Grave

2014-03-23 17.41.212014-03-23 17.43.37

2e Sandra vd Donk, Hans vd Heyden          Volkel

Kees Lambalgen                    Cuijk

3e Anette Lamers en Eric Lammers             Uden

Poule V

1e Hanneke Vlodrop en Eric van Veen         Grave

2014-03-23 17.42.49

2e Hera Gerrits en Tiny Holleman                  Mill

3e Christel Donders en Hans Viveen            Volkel

Vervolgens werden ook de winnaars van de competitie gefeliciteerd met hun overwinning en daarmee hun promotie naar een hogere poule. Voor het winnende team was er een staatlot met XL, waarvan de trekking op donderdag 10 april is. Wie weet heeft de competitie  voor één van de deelnemende teams nog een leuk staartje. Als dat zo is wil de organisatie het graag weten!

Poule A : Cuijk 1                    Poule C : Mill 2                       Poule E : Veghel 2

Poule B : Mill 1                       Poule D : Volkel 1                  Poule F : Uden 5