Grandioze afsluiting regionale Badminton Dorpencompetitie

Afgelopen zondag 24 maart 2013 werd in  sporthal “de Looierij’ in Mill alweer voor de 17e keer het Dorpentoernooi Badminton voor de senioren gespeeld. De 82 deelnemers, afkomstig van 10 verschillende badminton verenigingen uit de regio, sloten hiermee hun competitie af.

Nog éénmaal kwamen zij elkaar tegen om zonodig revanche te nemen of om elkaar nogmaals sportief uit de dagen. Eén vereniging had niet deelgenomen aan de competitie , maar heeft zich onlangs aangemeld als belangstellende deelnemer. Door deelname aan dit toernooi werd meteen hun sterkte ingeschat voor mogelijke deelname in het volgend seizoen.

De ingeschreven gemengd dubbel koppels waren ingedeeld in 5 poules en er werden in totaal 148 badmintonwedstrijden gespeeld met een recreatief hoog niveau. Het was vanuit de wedstrijdkamer een lust voor het oog zoveel mensen intensief bezig te zien en dat zonder extreme blessures!

Het was een zgn ‘continue’ toernooi zonder echte pauze, d.w.z. dat de banen continue bezet waren; en dat van ’s morgens 10.00 uur – ’s middag 16.15 uur. Zodra een baan vrij kwam, werd de volgende wedstrijd erop gespeeld.

Het was een gezellig en goed georganiseerd toernooi, dat ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt werd door de RABO bank Land van Cuijk en Maasduinen. Al met al een leuk toernooi om op terug te kijken en om volgend jaar weer te organiseren.

Na afloop vond in de kantine van de sporthal natuurlijk de prijsuitreiking plaats. Eerst was er de prijsuitreiking van de competitie zelf, zoals die de afgelopen maanden in de verschillende dorpen gespeeld is. De winnende teams gingen met een staatslot naar huis, waarvan de trekking op woensdag 10 april is. Wie weet heeft de competitie  voor één van de deelnemende teams nog een leuk staartje. Als dat zo is wil de organisatie het graag weten!
Aansluitend werden de prijzen uitgereikt voor de bereikte resultaten van het afsluitende Dorpentoernooi.

DeelnemersBadmintonverenigingRankschikking
Poule A
Lynn/Jos Brands Cuijk1e
Susan Schepers/ Jochem RietbergenUden2e
Chantal/Tim Duijsings Boxmeer3e
Poule B
Elja Timmers/Eric Robben Uden1e
Jozé Verbeet/Marton de Klein Mill2e
Pascale vd Beeten/Jos vd ZandeUden3e
Poule C
Maria vd Brand/Roy Venhuizen Overloon1e
Marieke Nijhof/Henny vd Elzen Uden2e
Zemre Acar/Twan Wubbels Boxmeer3e
Poule D
Evelien van Onzenoord/Herman BlomGrave1e
Dorota Klees/Bart van Oort Grave2e
Tini Geboers/Henry Jansen Cuijk3e
Poule E
Marja/René Timmers Uden1e
Annemie/Marius Kampert Mill2e
Marian Koolen/Erik van Veen Grave3e