Wedstrijdverslag kampioenswedstrijd Grave 5

Cuijk 4 – Grave 5 dd. 15 maart 2018

Omdat de beide wedstrijden tegen Cuijk 4 (uit en thuis) meerdere malen verzet zijn in de loop van het competitie seizoen, kwamen de thuis- en uitpartij beiden aan het einde van het seizoen in de agenda te staan. Na de thuiswedstrijd tegen Cuijk 4 op 8 maart, was het slechts 7 dagen later dat het team zich richting Cuijk verplaatste om nogmaals de rackets te slijpen en zich op te maken voor de return.
Grave 5 stond 7 punten onder Boxmeer 4 en het Graafse team had dus 8 punten nodig om het kampioenschap binnen te halen. Met de thuiswedstrijd nog op het netvlies wisten ze waar ze deze keer op moesten letten. Vooral dat Henri en Erik B zich goed warm moesten spelen voor de herendubbel.
Nadat de dames de heren goed hadden opgewarmd, ging de wedstrijd van start. Helaas was de start nog steeds te traag en gaven de heren veel punten cadeau, waardoor de eerste set al snel verloren was met 21-12. Balen. Maar in de tweede set begonnen Henri en Erik goed op stoom te komen en werd het een zeer spannende strijd. Met een zenuwslopende ontknoping wisten zij er een derde set uit te slepen (24-26). Door de winst van de tweede set leek het offensief van de tegenstanders Hans en Henri gebroken en konden de heren uit Grave doorstomen en de overwinning op hun naam schrijven (16-21).
De dames Claudia en Anita die de DD in de eerste ontmoeting eenvoudig wisten te winnen, hadden ook in Cuijk geen enkele moeite om overeind te blijven. Door een sterk samenspel wisten ze in twee sets (13-21 en 12-21) Wilma en Tiny te verslaan en de tussenstand op 1-4 te brengen.
Met nog 5 wedstrijden te gaan en nog 4 punten benodigd voor het kampioenschap, was het tijd om te beginnen met de mix-dubbels. De wedstrijd van Henri en Claudia liep helaas niet zoals gehoopt. Ondanks de strijdlust zat het er niet in om een set binnen te slepen tegen Tiny en Henri. De twee setpunten moesten door het team met tegenzin aan Cuijk gegeven worden (21-10 en 21-11).
De mix-partij van Anita en Erik liep ook niet helemaal soepel. De Cuijkse dame Marian was sterk aan het net en maakte veel punten door snel te reageren op de korte shuttles. Hans wist vanuit de achterhoede ook veel shuttles terug te brengen, waardoor het redelijk gelijk op ging. Gelukkig wisten Anita en Erik nipt de overwinning binnen te halen in twee sets (19-21 en 22-24). Hiermee kwam de tussenstand op 3-6.
Omdat er een extra baan beschikbaar was en de wedstrijdindeling gunstig was, konden de drie resterende partijen tegelijk gespeeld worden. Kortom een spannende ontknoping van deze competitie wedstrijd lag in het verschiet.
Vol vertrouwen ging Anita beginnen aan haar enkelspel tegen Wilma. Nadat Anita de eerste set eenvoudig won met 12-21 was nog 1 punt benodigd om Grave 5 kampioen te maken. Terwijl Anita haar best deed in de tweede set, was Erik druk bezig om in de eerste set van zijn herenenkel binnen de lijntjes te kleuren. Na de nederlaag tegen Hans in de thuiswedstrijd was Erik erop gebrand zich te revancheren. Helaas lukte het binnen de lijntjes kleuren niet voldoende en verloor Erik de eerste set met 21-14. Op de derde baan stonden Claudia en Henri dit keer tegenover Marian en Henri. Ook hier werd er hard gestreden en moesten de beide koppels er hard tegenaan. Helaas wilde het ook nu niet snel genoeg op gang komen en moesten onze clubgenoten alle zeilen bijzetten. Uiteindelijk moesten zij hun meerdere erkennen en de eerste set afstaan met 21-13. Rekening houdend met opnieuw een verloren herenenkel van Erik en een mix-partij van Claudia en Henri, lag alle druk bij Anita die in de tweede set van de damesenkel druk doende was om de Graafse eer te redden. Maar net als in de eerste set wist zij koelbloedig te blijven en met een setstand van 16-21 het kampioenschap veilig te stellen. De resterende sets van de herenenkel en de mix-partij waren nu slechts nog voor de statistieken.
Erik was echter nog van mening dat hij Hans niet nogmaals kon laten winnen en legde het vuur aan zijn schenen. Door in de tweede set als eerste de 21 punten te halen, wist hij er een derde set uit te halen (16-21). In deze derde set, beide heren waren door en door warm, deden zij niet voor elkaar onder. De stand bleef steeds kort bij elkaar en uiteindelijk wist degene met de langste adem de overwinning binnen te halen. Wederom moest Erik, het scheelde niet veel, buigen voor Hans, die de derde set met 21-19 wist te winnen.
In de tweede set van de laatste mix-partij speelden Claudia en Henri inmiddels meer tegen zichzelf dan tegen de Cuijkse tegenstander. Het lukte hen helaas niet om de juiste flow te pakken te krijgen en ze moesten daarom de tweede set naar Cuijk laten gaan met 21-14.

Al met al was het een spannende afsluitende competitie wedstrijd, die nog niet op voorhand was beslist. Gelukkig kon Grave 5 met opgeheven hoofd en een kampioenstitel de sporthal verlaten met een 7-9 overwinning op Cuijk 4. In de kantine werd alvast een voorproefje genomen op het vieren van het kampioenschap. Na een borrel en een hapje keerden Claudia, Anita, Henri en Erik terug naar Grave dat nu een kampioensteam rijker is.