Grave 2 kampioen poule C!

Met een ijzeren, tweejaarlijkse regelmaat promoveert het team met captain Frank Zwakhoven, Diandra Arts en Hanneke en Pascal van Vlodrop in de dorpencompetitie. In 2015 promoveerde het team als Grave 4 (met als reserve Marc Arts) naar de D-poule en in 2017 onder dezelfde naam ongeslagen (9 overwinningen en 1 maal gelijk) naar poule C.
Nu was de laatste thuiswedstrijd op 28 maart tegen Overloon 1 beslissend in de titelrace. Er moesten 11 punten worden gescoord om op gelijke hoogte te komen met Mill 3 waarbij het onderlinge wedstrijdresultaat de doorslag zou geven.

Vooraf werden de verwachtingen door de teamleden getemperd -dat het toch wel veel punten waren- en werd er zo laconiek mogelijk gezegd dat de C-poule wel zo gezellig was, maar op de avond zelf lieten de strakke koppies zien dat het team op oorlogspad was. Een gebbetje in de kleedkamer met de Overloonse heren over wat het kampioenschap Grave 2 waard zou zijn (een krat bier, extra portie bitterballen?) werd door Pascal straal genegeerd. Frank was in de weer langs baan 6 met een uitgestreken gezicht; koker goede shuttles, wedstrijdformulier, check! Op de baan sloegen Diandra en Hanneke op elkaar in met knallende, rake klappen om bij de Overloonse dames elke hoop op een goed resultaat de bodem in te slaan.
En zo gebeurde; de damesdubbel werd in 2 games gewonnen evenals de herendubbel. Het zelfvertrouwen kreeg de bekende turboboost en als in een flow (jaja) werden de volgende 2 mixedpartijen solide en degelijk spelend opgeëist . Tussenstand 8-0.
Frank had zijn handen vol aan Jan in een pittige enkelpartij die pas in de derde game aan Grave toeviel (2-1) Punt 9 en 10 waren binnen.
Diandra mocht in haar enkelpartij voor het 11e wedstrijdpunt tekenen door de eerste game te winnen, er werden wat high fives uitgedeeld en half ontspannen gelachen maar verder ging de trein…
Diandra won haar enkel in twee games, de laatste mix door Hanneke en Pascal met 2-1 zodat het scorebord een afgetekende 14-2 overwinning liet zien voor Grave 2 en promotie naar poule B op eigen kracht werd afgedwongen!