Grave 2 verslaat koploper poule B

Verslag Anita, Grave 2

Op donderdag 1 februari stelde ons team (Grave 2) zich in op een pittige wedstrijd tegen het sterke team uit Oss. De eerdere uitwedstrijd in Oss hadden we glansrijk verloren met 6 gewonnen sets voor ons tegen wel 12 gewonnen sets door Oss. Die avond in Oss sloten we af met een beetje gemopper op onszelf en het voornemen om het thuis toch echt iets beter te willen doen. Winnen zou een hele ingewikkelde klus worden tegen deze koploper in de poule, maar we wilde ons zeker revancheren op thuisgrond en daar gingen we vol voor.….aan de slag!

De dames dubbel en heren dubbel werden tegelijkertijd gespeeld en waar de dames niet echt veel te zeggen hadden en met 13-21 en 10-21 hun partij verloren, wisten de heren de wedstrijd redelijk eenvoudig naar zich toe te trekken. Na deze eerste partijen was het 2-2 in sets en hetzelfde ritme werd voortgezet in de beide mix-partijen. De 1e mix werd gewonnen met 21-17 en een spannende 23-21. De 2e mixpartij moest helaas hun meerdere kennen in de tegenstanders, dus met een 4-4 gelijkstand door naar de enkelpartijen.

De heren enkel werd in 2 sets afgegeven, simpelweg een hele sterke tegenstander, geen speld tussen te krijgen. Bij de damesenkel was er meer strijd waar te nemen, Monique wist de 1e set te winnen met 21-16 en gaf de 2e set af met 3-21. Voor de laatste punten in deze set heeft ze uit tactische overwegingen niet meer hard gewerkt om zichzelf op die manier te sparen voor de 3e set. En die tactiek wierp haar vruchten af. Monique trok de 3e set overtuigend naar zich toe met een 21-13 setstand.

En zo gingen we met 6 sets voor en 7 sets tegen de laatste mixpartij in. Er werd door Oss een wissel in de mixsamenstelling doorgevoerd en het was dan ook kei hard knokken tegen deze sterke tegenstander. Maar met alles op alles heeft de 3e Graafse mix een nipte overwinning van 22-20 en 24-22 uit deze spannende partij weten te halen.

Onverwacht hebben we deze koploper met 8 tegen 7 nipt weten te kloppen! Een mooi resultaat, maar vooral een wedstrijd die we met een beter gevoel konden afsluiten. En na afloop een gezellig en welverdiend drankje en bitterbal in de kantine samen met de tegenstander en onze andere clubgenoten!