Stefan Heinemans erelid BC Grave

Op donderdag 16 juli werd Stefan in het zonnetje gezet bij zijn afscheid als jeugdcoach bij BC Grave.
Onze voorzitter Anita Bandell sprak de volgende speech uit:

Op jonge leeftijd, jaartje of 9, is Stefan Heinemans bij BC Grave als jeugdlid begonnen met badminton. En dat is blijkbaar een goede keuze geweest, want tot op heden heeft Stefan dit spelletje niet los kunnen laten. Sterker nog, hij is door de jaren heen alleen maar actiever geworden op allerlei fronten.

Als jeugdlid begonnen en trouw blijven spelen, ook in de competitie, als aspirant en senior lid tot aan een verhuizing iets te ver weg, toen stopte Stefan bij onze club. Maar gelukkig voor onze club kwam hij na een nieuwe verhuizing weer dichterbij wonen en werd hij weer lid van BC Grave. En naast zelf spelen begint daar ook zijn extra bijdrage. Hij neemt de jeugdtraining over en traint uiteindelijk niet alleen de jeugd van Grave, maar doet dit ook in Beuningen. En hij volgt via BC Grave een opleiding tot jeugdtrainer. Stefan blijft zichzelf ontwikkelen en werken aan groei en hij neemt door de jaren heen alle feedback ter harte.

In verschillende samenwerkingsverbanden, de laatste jaren vooral met Marc Arts, maar ook met Erik van Veen, Eline van Onzenoord en Saskia Keukens verzorgt hij jarenlang de jeugdtraining met alles wat daarbij komt kijken: jeugdtoernooitjes, deeldiploma’s en in het verleden jeugdkampen.
Maar het bleef niet bij jeugd alleen, Stefan zette zich breder in voor de club. Hij bezette mede de toernooicommissie, hij bekleedde ‘n bestuursfunctie en hij nam niet te vergeten ook heel hartelijk onze nieuwe senior leden aan de hand om hen de grondbeginselen van de sport te leren.
Voor zijn energie en positiviteit waarin hij de jeugd heeft getraind, zijn bereidheid en enthousiasme om ook de nieuwe senioren iets bij te willen brengen, zijn betrokkenheid bij het organiseren en besturen binnen deze club, een diepe, diepe buiging voor Stefan!

Wij als bestuur, en we spreken vast en zeker ook namens anderen van onze club, hebben enorm veel respect voor hoe Stefan zich heeft ingezet voor deze club, volledig belangeloos, met jaarlijks een oprecht gemeend bedankje van het bestuur en het alom bekende doosje Merci. Ondanks zijn drukke baan, eigen kinderen en vrouw, heeft hij er wekelijks alle moeite in gestopt om op tijd op de club te zijn en zich met volle energie in te zetten. Het is niet te onderschatten hoe belangrijk vrijwilligers zoals Stefan zijn voor een sportclubs zoals wij.

Zijn persoonlijke bijdrage heeft ervoor gezorgd dat Graafse jeugd laagdrempelig deze sport kan beoefenen. Zijn persoonlijke inzet heeft een bijdrage geleverd aan het besturen van de club, zijn persoonlijke effort aan de toernooien heeft een heleboel mensen ontzettende leuke, gezellige en sportieve avonden of hele dagen bezorgd. Zijn bijdrage deze afgelopen jaren is van onschatbare waarde geweest.

En daarom willen wij ontzettend oprecht en gemeend Stefan enorm bedanken voor zijn inzet, zijn tijd en zijn bijdrage. Stefan neemt nu afscheid als jeugdtrainer en daarvoor hebben we hem nog 1x een serieuze doos Merci gegeven, samen met een bedankje namens de jeugdleden in de vorm van een ingelijst BC Grave clubshirt met alle namen van de jeugdleden erop.

Gezien hetgeen hij voor de club tot op heden al betekend heeft het bestuur Stefan als erelid van BC Grave uitgeroepen en dit erelidmaatschap symbolisch aan hem overhandigd door middel van een mooi ingelijste Oorkonde.

We hopen dat Stefan nog lang lid blijft van onze club en volop zelf speelplezier heeft tijdens de sportavonden en onze toernooitjes. Stefan bedankt!

De jeugdtraining van BC Grave wordt overgenomen door Eline van Onzenoord. Daar zijn wij als club ontzettend blij mee en Eline enorm dankbaar voor. Eline: de komende doosjes Merci komen jouw kant op 😉